Ministrul Attila Korodi a lansat proiectul ”ECOBANCA – Banca ta de reciclare”

Ministrul Attila Korodi a lansat proiectul ”ECOBANCA – Banca ta de reciclare”
Ministrul Attila Korodi a lansat proiectul ”ECOBANCA – Banca ta de reciclare”

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a lansat marti, 03 iunie 2014, cea de-a doua editie a proiectului ECOBANCA – Banca ta de reciclare, program de stimulare a colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a celor de baterii si acumulatori (DBA).

ecobancaProiectul are ca obiective principale promovarea unei atitudine responsabile fata de mediu in randul locuitorilor Capitalei, precum si cresterea cantitatilor de deseuri de echipamente electrice si electronice si deseuri de baterii si acumulatori colectate efectiv de la populatie.

”In primul meu mandat ca ministru al Mediului am gandit campania Marea Debarasare, care s-a bucurat de un real succes. Cred ca autoritatile locale sunt cele care trebuie sa preia acest concept, sa il imbunatateasca, sa il adapteze particularitatilor locale si sa il introduca in cotidian. Campania ECOBANCA vine in completarea programului initial, prin implementarea unei platforme de puncte de colectare mobile. Acestea au ca scop suplinirea lipsei punctelor de colectare municipale si preluarea cu titlu gratuit, in conformitate cu prevederile legale, a tuturor deseurilor de tip DEEE si DBA generate de catre populatie”, a spus ministrul Attila Korodi.

ECOBANCA – Banca ta de reciclare este desfasurat de Asociatia Environ in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Primaria Municipiului Bucuresti si reprezinta prima retea de puncte mobile de colectare a deseurilor electrice si de baterii, dotate cu cea mai avansata tehnica de individualizare a deseurilor predate, care garanteaza trasabilitatea acestora pana la momentul reciclarii.

Incepand de miercuri, 04 iunie 2014, cele sase puncte mobile de colectare ECOBANCA vor fi amplasate pe perioada desfasurarii campaniei, respectiv 5 iunie – 15 septembrie 2014, in locatii agreate cu Primaria Municipiului Bucuresti in baza Protocolului de colaborare incheiat cu Asociatia Environ, si care vor fi comunicate pe pagina oficiala www.ecobanca.ro.

Odata cu lansarea ECOBANCA, Attila Korodi a declarat luna IUNIE ca luna deseurilor reciclabile: Am decis ca pentru noi, pentru Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, luna iunie este LUNA DESEURILOR. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca toate eforturile noastre sunt directionate catre acest sector, bineinteles fara a le neglija pe celelalte. Vorbim, in primul rand, despre reglementari clare in domeniu pe care avem de gand sa le finalizam luna aceasta, in domenii precum: ambalajele si deseurile din ambalaje, vehiculele scoase din uz, deseurile de echipamente electrice si electronice, precum si deseurile din constructii. Noua directiva europeana ne obliga sa avem reglementari cat mai clare in aceste directii. Eu cred ca, daca ne vom face bine treaba, industria deseurilor din Romania are capacitatea sa urmeze un trend ascendent si chiar sa devina un important generator de locuri de munca. In acest sens, vom demara luna aceasta ample discutii si dezbateri cu toti jucatorii din piata, cu autoritatile locale, precum si cu colegii parlamentari.

Programul ECOBANCA se adreseaza tuturor persoanelor fizice din Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, iar participarea in campanie presupune predarea gratuita a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a celor de baterii si acumulatori catre Asociatia Environ, la unul din punctele mobile de colectare sau prin solicitare telefonica in cazul echipamentelor de mari dimensiuni (care depasesc 20 kg), si acumularea de puncte pe Cardul ECOBANCA.

Punctele se acorda conform Regulamentului, in functie de tipul deseului, si pot fi folosite la finalul campaniei pentru alegerea unui premiu din cele sase categorii puse in joc. Participantii pot verifica numarul de puncte acumulate accesand aplicatia online pe baza datelor personale si a codului de Card ECOBANCA.

Prima editie a campaniei ECOBANCA s-a desfasurat in perioada 01 iunie – 18 septembrie 2013 si a avut ca rezultat colectarea, la punctele mobile amplasate in zone diferite ale orasului, a aproximativ 12 tone DEEE si DBA de la peste 1000 de participanti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente