Ministrul Culturii, Mircea Diaconu: Sunt foarte legat de Rosia Montana

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu: Sunt foarte legat de Rosia Montana

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, prezent vineri seara la Alba Iulia, a apreciat ca seful statului, Traian Basescu, a avut dreptate atunci cind a declarat ca trebuie luata o decizie in ceea ce priveste Rosia Montana.

“Intr-adevar, presedintele tarii a avut perfecta dreptate aici: spuneti odata ceva, ori pe stinga, ori pe dreapta, dar nu o mai tineti atita. Despre asta e vorba. Si e absolut corect, si asa va fi”, a spus ministrul Diaconu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca este “foarte legat de Rosia Montana”, acolo unde a jucat in primul sau film, “Nunta de piatra”.

“Merg des la Rosia Montana, am fost si acum vreo doua luni. Am prieteni acolo. (…). Sunt foarte legat de Rosia Montana – de sat si de oameni”, a spus Diaconu mentionind in acelasi timp ca ”problema” Rosia Montana se rezolva la minister.

Demnitarul a evitat sa faca o declaratie transanta fata de acest subiect: “Nu vreau sa intru in subiectul acesta. Am responsabilitati pe tema asta si nu le am eu in sine. Eu trebuie sa fac arbitraj la Ministerul Culturii intre specialisti, legalitate, echilibru si nevoile cetatenilor. Trebuie sa tin cont de foarte multe lucruri. Si in primul rind de legalitate. Nu m-as grabi sa ma lansez in subiectul acesta”, a mai spus Diaconu.

El a subliniat ca problema principala la Rosia Montana este descarcarea arheologica. Diaconu a dar de inteles ca certificatul de descarcare de sarcina arheologica emis, pentru o parte din masivul Carnic, in vara anului trecut de catre Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba, nu ar fi valabil, deoarece nu este semnat de ministru.

Ca si cetatean, ca om de pe strada, Mircea Diaconu a spus ca lui ii plac muntii cum sint: ,,netaiati, nesparti, nesapati”. “Nu-mi place cind cineva ii toaca”, a mai spus ministrul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *