Ministrul delegat pentru poluare: mai subtire cu energia verde!

Ministrul delegat pentru poluare: mai subtire cu energia verde!
Ministrul delegat pentru poluare: mai subtire cu energia verde!

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat in cadrul unei conferinte pe teme energetice ca Romania a cam luat-o razna in ceea ce priveste energia regenerabila, ca ne dezvoltam in ritm prea alert. Un astfel de progres ar fi fost salutat si sprijinit in cele mai mult state europene, nu insa si la noi.

“In ceea ce priveste energia regenerabila, Nicolescu a mai spus ca Romania a facut progrese prea mari intr-un timp prea scurt, prin urmare in perioada urmatoare va avea o abordare prudenta in ceea ce priveste dezvoltarea acestui sector”, scrie jurnalistul agerpres.ro, prezent la conferinta de pe 30 mai. “Trebuie sa fim siguri ca sistemul de transport si distributie poate prelua energia regenerabila”, a completat Nicolescu.

Aceste declaratii au fost facute in cadrul unei conferinte pe teme energetice, la care Nicolescu a declarat satisfacut ca Romania va ajunge pana in 2019 sa produca mai multa energie decat consuma. “Avem un potential real ca in a doua jumatate a anului 2019 sa producem mai multa energie electrica si gaze naturale decat vom consuma, presupunand ca, la acel moment, consumul va fi acelasi. Vom continua sa importam titei, insa exportul de energie electrica si cel de gaze va fi mai mare decat importul de titei”, a spus Nicolescu.

Razvan Nicolescu si-a inceput cariera profesionala intr-un institut de cercetare in domeniul energiei. In perioada 2006-2008 a fost atasat pe probleme de energie al Romaniei la UE. Iar in 2007-2008 a reprezentat Romania in grupul de dialog UE-Rusia pe probleme energetice. In august 2008 a devenit cel mai tanar director din echipa Petrom.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente