Ministrul mediului a inaugurat, in nordul tarii, prima editie a unui targ de produse bio

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, a inaugurat sambata, 27 octombrie, prima editie a Targului de produse ecologice din localitatea satmareana Turulung.

Targul a reunit producatori din mai multe localitati ale judetului Satu Mare, intr-o expozitie cu vanzare, destinata si degustarii, expozitie care fructifica traditiile si resursele locale in domeniul alimentar.

Toate produsele expuse au fost preparate dupa retete naturale, iar ministrul Mediului a apreciat ca “trebuie sa constientizam din ce in ce mai mult importanta acestui gen de evenimente, care promoveaza nu doar traditiile locale, ci si un mod de a trai si de a valorifica resursele naturii, adaugand valorilor patrimoniale si pe cele comerciale, turistice si, implicit, economice. Sunt foarte importante aceste targuri bio, pentru ca ele creeaza adevarate retele de cooperare, fructifica valentele fiecarei regiuni si a comunitatilor ce o compun si, in acelasi timp, ii ajuta pe oameni sa inteleaga in ce fel un mediu curat si produsele ecologice pot fi o investitie, care sa le ofere sansa de a-si spori prosperitatea si, in acelasi timp, de a-si consolida identitatea”.

Tot sambata, ministrul Attila Korodi s-a intalnit cu autoritatile si cu localnicii din comunele Turulung si Porumbeni. Comuna Turulung este una dintre cele 102 localitati ale caror proiecte au fost aprobate pentru finantarea prin Programul National de imbunatatire a calitatii mediului, prin realizarea de spatii verzi in localitati. Totodata, in zona Turulung-Porumbeni se afla si o arie naturala protejata, care a fost inclusa in reteaua Natura 2000. O buna parte dintre produsele expuse la Targul de la Turulung valorifica resursele din aceasta arie naturala, cu respectarea principiilor menite sa asigure dezvoltarea durabila si protejarea habitatelor din zona amintita.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente