Ministrul Mediului a semnat contractul pentru „Calea verde spre dezvoltare durabila”

Ministrul Mediului a semnat contractul pentru "Calea verde spre dezvoltare durabila"
Ministrul Mediului a semnat contractul pentru „Calea verde spre dezvoltare durabila”

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a semnat ieri contractul pentru Proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabila”, de aproape 4,5 milioane euro, ce va transmite informatii actuale legate de adaptarea la schimbarile climatice in special factorilor de decizie care pot beneficia cel mai mult, conform unui comunicat remis redactiei.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 4.497.644 euro, dintre care 3.822.997 euro reprezinta grantul de 85% oferit prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, iar restul – cofinantarea de 15% din bugetul national. Data de finalizare a implementarii proiectului „Calea verde spre dezvoltare durabila” este 30 aprilie 2016.

Factorii de decizie includ autoritatile, institutiile publice si agentiile de mediu, de dezvoltare, lucrari publice si planificare urbana, regionale si locale.
Ministrul a semnat contractul impreuna cu directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Sibiu, Bogdan Trif. Documentul face parte din Programul RO07 – Adaptare la Schimbari Climatice, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014. Proiectul va fi implementat de APM Sibiu, in calitate de promotor de proiect, avand ca partener principal Asociatia Autoritatilor Locale si Regionale din Norvegia (The Norwegian Association of Local and Regional Authorities, KS, Norway) precum si Administratia Nationala de Meteorologie, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Targu Mures si Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Gratiela Gavrilescu a declarat: „Semnarea acestui contract reprezinta un moment foarte important pentru Ministerul Mediului. Vreau sa multumesc, in primul rand, echipei de proiect pentru munca depusa, Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu si celorlalti parteneri din proiect, pentru interesul de care au dat dovada pentru accesarea fondurilor externe. Am convingerea ca, daca si altii vor urma exemplul lor, realizarile din domeniul protectiei mediului nu vor intarzia sa apara”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente