Ministrul Mediului incepe un dialog intens cu reprezentantii Romsilva pentru a eficientiza aceasta institutie

0
400
Ministrul Mediului incepe un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza această instituţie
Ministrul Mediului incepe un dialog intens cu reprezentantii Romsilva pentru a eficientiza aceasta institutie

Ministrul Mediului, Korodi Attila, sustine ca va incepe, in cursul saptamanii, un „dialog intens” cu reprezentantii Romsilva pentru a eficientiza institutia, afirmand ca e nevoie de o cooperare interinstitutionala pentru combaterea infractionalitatii privind exploatarea padurilor „in sistem mafiot”.

Korodi Attila a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, la Miercurea Ciuc, care sunt prioritatile sale in noua functie, printre acestea figurand reorganizarea Romsilva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„O sa ma ocup si o sa ma aplec in zona managementului padurilor, primul-ministru mi-a dat o sarcina cu privire la reorganizarea Romsilva si sper sa o ducem la capat cu un rezulat foarte bun in lunile urmatoare”, a spus Korodi.

Potrivit acestuia, dialogul cu reprezentantii conducerii regiei va incepe in cursul saptamanii, urmarind, pe de-o parte, combaterea furtului de padure „in sistem mafiot”, iar pe de alta parte, identificarea modalitatilor care sa conduca la eficentizarea activitatii institutiei.

„Incep un dialog intens cu reprezentantii Romsilva, pentru a eficientiza aceasta institutie si – ceea ce este mai important pentru mine – si aici ma intorc la ceea ce credeam si in 2007-2008 cand eram ministrul Mediului, consider ca este nevoie de o cooperare interinstitutionala intre Ministerul de Interne, procuratura, Garda Financiara, ANAF si Silvicultura, pentru combaterea infractionalitatii in zona exploatarii padurilor in sistem mafiot foarte bine organizat, pentru ca este nevoie de evitarea elementelor locale care scurtcircuiteaza interventiile statului”, a spus el.

Korodi Attila a afirmat ca la reorganizarea regiei se vor lua in considerare diferitele tipuri de activitati pe care le desfasoara in prezent Romsilva si, „probabil, se va dori o abordare separata a fiecarei activitati economice, pentru ca la ora actuala compania nationala a padurilor acopera foarte multe activitati si aceasta nu ajuta neaparat in a crea profit”.

Ministrul Mediului a adaugat ca va continua programele incepute de predecesorul sau, Borbely Laszlo, cu toate ca anul acesta ministerul pe care il conduce va beneficia de un buget de investitii diminuat fata de anul trecut, dar care defineste in mod concret programele care urmeaza sa se deruleze.

„Trebuie sa va precizez un lucru foarte important, anul acesta am posibilitatea sa lucrez la Ministerul Mediului cu un buget deja stabilit, care defineste principalele programe. Din cauza aceasta mari schimbari nu vom face, pentru ca nu numai structura bugetului, dar nici timpul nu ne permite si nici nu vad oportuna o schimbare la ora actuala”, a afirmat Korodi, precizand ca bugetul pe anul in curs este de 1.079 de milioane de lei, fata de 1.145 de milioane de lei in 2011.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut noului ministru al Mediului, Attila Korodi, sa se implice in absorbtia rapida a fondurilor UE si sa propuna Guvernului un proiect de reorganizare a Romsilva, prin care sa elimine „problemele istorice” ale regiei de administratie si gestionare a padurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.