Uniunea Europeana doreste sa schimbe structura taxarii energiei pentru a incuraja o economie cu emisii scazute de carbon

Uniunea Europeana doreste sa schimbe structura taxarii energiei pentru a incuraja o economie cu emisii scazute de carbon

Uniunea Europeana doreste sa schimbe structura taxarii energiei pentru a incuraja o economie cu emisii scazute de carbon. Reducerea emisiilor de CO2 va conduce la scumpirea masiva a motorinei, sustin unii specialisti europeni.

Planul european face parte din strategia cunoscuta ca 20-02-20, avand ca termen anul 2020. Dezbaterea noii directive va avea loc, la Strasbourg, in aceasta saptamana si se prevede stabiliarea unei rate minime a taxei pe emisiile de CO2 si fixarea taxei in functie de eficienta combustibilului, potrivit unui reportaj EuroparlTV.

Acest lucru va conduce la o scumpire semnificativa motorinei. “A face motorina cu cel putin 9% mai scumpa decat benzina este un semn rau si pentru industria auto”, sustine Astrid Lulling, persoana care a redactat raportul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente