Ministrul Mediului Rovana Plumb, la Conferinta R20

0
445
Ministrul Mediului Rovana Plumb, la Conferin?a R20
Ministrul Mediului Rovana Plumb, la Conferinţa R20
Ministrul Mediului Rovana Plumb, la Conferinta R20
Ministrul Mediului Rovana Plumb, la Conferinta R20

Ministrul Mediului Rovana Plumb participa la Conferinta R20 despre energie si sustenabilitate, alaturi de Jose Manuel Barroso, Werner Faymann si Arnold Schwarzenegger.

Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta si Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, participa la Conferinta privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic, ce va avea loc incepand de joi, 31 ianuarie 2013, la Viena.

Conferinta este organizata sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann si al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (cunoscut pentru proiectele sale reusite in domeniul protectiei mediului), cu sprijinul UNDP, UNEP si al altor organizatii din sistemul UN. Initiatorul este R20, structura creata de fostul guvernator Schwarzenegger pentru a sprijini diferite comunitati sa implementeze proiecte de dezvoltare durabila si prietenoasa fata de mediu.
Printre participanti se numara si Gustaf Nobel, presedintele Nobel Sustainability Trust, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, membri ai guvernelor UE, specialisti in protectia mediului, reprezentansi ai mediului academic si ai unor importante companii europene.

Printre subiectele de discutie care vor fi abordate in cadrul acestui eveniment se numara mecanismele financiare inovative pentru investitiile in protectia mediului, modalitati de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor si strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.
Victor Ponta va sustine o prezentare cu privire la optiunile Romaniei in domeniul energetic – cu accent asupra energiei „verzi” si sustenabilitatii – si directiile strategice urmarite de guvernul Romaniei in acest sector, iar Rovana Plumb va transmite un mesaj pe tema rolului regiunilor in implementarea noilor solutii in materie de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.