Ministrul nominalizat pentru Mediu, Rovana Plumb, si-a informat colegii ca nu va da avizele necesare inceperii proiectului minier de la Rosia Montana

Ministrul nominalizat pentru Mediu, Rovana Plumb, si-a informat colegii ca nu va da avizele necesare inceperii proiectului minier de la Rosia Montana

Surse din USL au declarat ca Ministerul Mediului nu va da pana la finele anului niciun aviz legat de Rosia Montana. Ministrul nominalizat pentru Mediu, Rovana Plumb, si-a informat colegii ca nu va da avizele necesare inceperii proiectului minier de la Rosia Montana.

„Avand in vedere preocuparea publica privind cazul Rosia Montana, Guvernul va reanaliza in mod transparent si pe baza de dialog deschis si democratic situatia existenta astfel incat deciziile sa fie in acord cu interesul national, protectia mediului si legislatia europeana”, se arata in programul de guvernare depus la Parlament de USL.

La investirea fostului ministru al Mediului, presedintele Traian Basescu le-a cerut guvernantilor sa ia o decizie rapida in cazul Rosia Montana. „Daca Romania nu vrea sa exploateze aurul de la Rosia Montana, sa comunicam partenerilor si sa inchidem subiectul”, a spus presedintele Basescu, care a avut mai multe interventii publice in favoarea acestui proiect minier. El a precizat de fiecare data ca proiectul ar genera locuri de munca in zona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente