Deputatul liberal Mircea Dolha sustinea ca nu vrea poluare, dar acum apara interesele Romaltyn

Deputatul liberal Mircea Dolha sustinea ca nu vrea poluare, dar acum apara interesele Romaltyn
Deputatul liberal Mircea Dolha sustinea ca nu vrea poluare, dar acum apara interesele Romaltyn

In urma cu un an, cand era candidat la alegerile parlamentare, Mircea Dolha a organizat un amplu protest anticianura, care a avut loc tocmai in fata societatii Romaltyn. Odata ajuns parlamentar, Mircea Dolha pare ca a uitat de reprezentarea intereselor comunitatii baimarene si a ales sa fie mai „tolerant” in privinta pericolului reprezentat de activitatile desfasurate de Romaltyn. Din postura acuzatorului, Dolha a ajuns avocatul apararii.

A stat astazi, 12 aprilie, la masa cu reprezentantii societatii miniere, incercand sa explice ca firma merita sa-si desfasoare activitatea in municipiul Baia Mare. Chiar daca liderii uzinei nu au putut garanta ca un accident ecologic poate fi evitat, aratand si ca vor folosi cianura in procesul de exploatare a haldelor de steril, se pare ca pentru parlamentarul USL, sanatatea si siguranta baimarenilor nu primeaza.

Indecis, Dolha a aratat in mai putin de 10 minute ca este si impotriva, dar si alaturi de Romaltyn. „Niciodata nu o sa permit ca cineva sa faca poluare in Baia Mare, de aceea am fost de acord si cu inchiderea Romplumbului. Nu cred ca este normal sa acceptam poluare in Baia Mare si voi fi vesnic acelasi care nu vrea poluare in Baia Mare“, a spus Dolha.

Cu toate acestea, deputatul a sustinut cauza Romaltynului, spunand chiar ca reprezentantii firmei au fost prezenti in cadrul conferintei la invitatia sa. „Astazi, ca demers al faptelor, am langa mine si am invitat la cabinet reprezentantii conducerii Romaltyn, pentru ca acesta in acest moment la Baia Mare este precum spunea Shakespeare in Hamlet «A fi sau a nu fi»“, a mai spus Dolha.

Intrebat daca va fi de acord cu folosirea cianurii in exploatarea haldelor de steril, Mircea Dolha a incercat sa evite cat de mult raspunsul, in final declarandu-se impotriva cianurii, nestiind probabil ca cei de langa el vor folosi chiar aceasta substanta poluanta. „Hai sa facem altcumva. Sunt explicit, domnul primar ne-a dat o insarcinare, astazi, asta am facut si-o facem publica. In urma intalnirii de astazi nu am luat vreo decizie, si nu suntem de acord ca in Baia Mare sa existe poluare“, a spus vadit deranjat de intrebarile reporterilor.

Nici pana la finalul conferintei, deputatul Mircea Dolha nu a putut sa aleaga concret tabara in care se afla: baimarenii sau Romaltyn?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente