Modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania

0
435
Modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania
Modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania
Modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania

In data de 27 martie 2014, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a avut loc o intalnire de lucru privind modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania.

In urma discutiilor la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat, George Turtoi si reprezentantii Asociatiei Proprietarilor de Paduri din Romania si ai World Wide Fund — WWF, au fost identificate solutii pentru finantarea in viitorul PNDR a masurilor de mediu pentru sustinerea fondului forestier.

Totodata, in cursul saptamanii viitoare se va crea un grup de lucru tehnic care va defini masurile cele mai oportune pentru sustinerea financiara a padurilor in cadrul PNDR 2014 — 2020.

„Suntem deschisi dialogului si cred ca reactia noastra rapida la solicitarile celor din domeniu este o dovada ca intelegem importanta pe care o au padurile. Am fi dorit ca aceste propuneri sa fi venit mult mai devreme, atunci cand am avut procesul de consultare, dar sunt convins ca vom gasi solutii pentru a asigura sustinerea unui management superior si sustenabil al fondului forestier”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

In prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 transmisa Comisiei Europene, sectorul forestier beneficiaza de o alocare de peste 105 milioane de euro in cadrul masurii de Investitii in dezvoltarea zonelor forestiere si ameliorarea viabilitatii padurilor. Prin aceasta masura se pot finanta actiunile de impadurire, atat a terenurilor agricole, cat si a celor neagricole, dar si crearea de perdele forestiere de protectie.

De asemenea, trebuie sa mentionam ca prin masura de finantare a infrastructurii forestiere de acces (drumuri si lucrari conexe) vor fi alocate 200 de milioane de euro, ceea ce va permite realizarea unui management mult mai bun al suprafetelor de paduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.