Modificarile Codului Silvic vor spune STOP defrisarilor

Modificarile Codului Silvic vor spune STOP defrisarilor
Modificarile Codului Silvic vor spune STOP defrisarilor

4 directii strategice propune ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga,in modificarile aduse Codului Silvic.

Aflata astazi in Caras -Severin, d-na ministru a explicat intr-o conferinta de presa ca aceste schimbari vizeaza in primul rand stoparea defrisarilor excesive si ilegale din Romania.

Aceste 4 mari modificari se refera la avizele de insotire a transporturilor lemnoase, care vor fi eliberate de administratorii padurilor si nu de cei care le exploateaza, la asigurarea pazei gratuit a padurilor micilor proprietari pentru a se elimina furturile, la responsabilizarea personalului din silvicultura si nu in ultimul rand la sprijinirea agentilor economici din industria prelucratoare, astfel incat Romania sa exporte mai mult produse finite decat busteni si cherestea, cum se intampla in prezent.

Ministrul Lucia Varga a mai precizat ca prin aplicarea acestor modificari, tara noastra va cunoaste o adevarata dezvoltare durabila.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Lucia Varga a mai fost prezenta astazi in studioul Radio Romania Resita in emisiunea “Asculta cum te ascult”. Vizita in Caras-Severin a mai cuprins o intalnire cu personalul Directiei Silvice si o alta cu Asociatia firmelor de exploatare a lemnului. Tot astazi a efectuat o vizita la o fabrica de mobila si dupa cum a promis a plantat un copac.

In aceasta dupa-amiaza, in calitate de Presedinte al organizatiei liberale de femei din Romania, va participa la Otelu Rosu la o intalnire cu membrele organizatiei judetene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente