Moldova vrea sa cultive produse ecologice. „Avem sansa ca rosiile noastre sa nu coste trei lei, ci trei euro”

Moldova vrea sa creasca produse ecologice. "Avem sansa ca rosiile noastre sa nu coste trei lei, ci trei euro"
Moldova vrea sa creasca produse ecologice. „Avem sansa ca rosiile noastre sa nu coste trei lei, ci trei euro”

Republica Moldova va participa, in premiera, la o expozitie mondiala de produse si tehnologii in domeniul alimentatiei. Manifestarea va avea loc la Milano, in 2015. Moldova va participa la eveniment cu un stand de produse ecologice.

Costurile participarii la expozitie se ridica la 30 de milioane de lei, bani ce ar putea fi obtinuti din sponsorizari, dar si de la Guvern.

„Tema noastra fiind „Hrana pentru planeta Pamant si energie pentru viata”, e o sansa pentru Moldova. Daca ne dezvoltam in aceasta directie, atunci avem sansa ca rosiile noastre sa nu coste trei lei, dar sa coste trei euro”, sustine directorul general al Moldexpo, Arcadie Andronic.

„Produsele agricole, produsele bio, vinurile organice, obtinute fara produse chimice, pe soluri curate si in baza tehnologiilor pure. Deci, intentia noastra este de a ne prezenta anume ca o tara producatoare de produse bio”, spune managerul de proiect, Natalia Ivanov.

Pentru a cultiva produse bio sunt necesare ingrasaminte organice, dar fermierii de la noi utilizeaza, in special ingrasaminte minerale.

Expozitia internationala de la Milano se va desfasura in perioada 1 mai – 31 octombrie 2015. Pana acum, si-au anuntat participarea 126 de state si 60 de corporatii transnationale. Organizatorii prognozeaza ca vor avea peste 30 de milioane de vizitatori. In 2010, Moldova a participat la o expozitie internationala, la Shanghai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente