Monsanto, cel mai mare producator mondial de seminte modificate genetic a raportat pierderi peste asteptari

0
359
Compania americană "Monsanto" Co., cel mai mare producător mondial de seminţe modificate genetic a raportat pierderi peste aşteptări
Compania americana „Monsanto” Co., cel mai mare producator mondial de seminte modificate genetic a raportat pierderi peste asteptari

Compania americana „Monsanto” Co., cel mai mare producator mondial de seminte, a raportat pierderi peste asteptari pentru ultimul trimes-tru fiscal, pe fondul slabirii cererii din domeniu.

In cele trei luni incheiate in 31 august, pierderea a fost de 229 milioane de dolari sau 42 de centi/actiune, fata de 112 milioane de dolari sau 21 de centi/actiune in acelasi interval din 2011. Daca se exclud anumite beneficii speciale, deficitul a fost de 44 de centi/actiune, in timp ce analistii estimau 43 de centi/actiune.

In perioada de raportare, vanzarile companiei au scazut la 2,11 miliarde dolari, de la 2,25 miliarde in anul anterior. Estimarea analistilor arata venituri de 2,23 miliarde dolari.

Pentru anul care a inceput la data de 1 septembrie, compania asteapta un profit de 4,18 – 4,32 dolari/actiune, comparativ cu 3,70 dolari/actiune in exercitiul fiscal recent incheiat.

Amintim ca, la finele lunii septembrie, Rusia anunta suspendarea temporara a importurilor de porumb modificat genetic de la „Monsanto”, dupa publicarea unui studiu alarmant privind toxicitatea uneia dintre culturi. Dar, „Monsanto” a minimalizat importanta deciziei Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.