Municipiul Sfantu Gheorghe s-a inscris in cursa pentru titlul „Orasul reciclarii”

0
662
Municipiul Sfântu Gheorghe s-a înscris în cursa pentru titlul
Municipiul Sfântu Gheorghe s-a înscris în cursa pentru titlul "Orașul reciclării"
Municipiul Sfantu Gheorghe s-a inscris in cursa pentru titlul "Orasul reciclarii"
Municipiul Sfantu Gheorghe s-a inscris in cursa pentru titlul „Orasul reciclarii”

Municipiul Sfantu Gheorghe candideaza pentru al doilea an consecutiv pentru castigarea titlului „Orasul reciclarii”, in cadrul concursului national organizat de Eco-Rom Ambalaje, dotat cu un premiu in valoare de 12.000 de euro. Proiectul se va derula in perioada ianuarie-iunie 2014, iar autoritatile locale au facut un apel catre cetateni sa se implice activ in colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, astfel incat premiul cel mare, constand intr-un spatiu de recreere cu conexiune WI-FI, in valoare de 12.000 de euro, sa fie castigat de municipiul Sfantu Gheorghe.

„Miza nu este mica, motiv pentru care trebuie sa fim atenti inca de pe acum ce fel de deseuri aruncam si unde, pentru ca cine nu si-ar dori ca orasul nostru sa se imbogateasca cu un spatiu de recreere modern, creat din lemn, unde, pe langa posibilitatea gratuita de conectare la internet, vor fi amenajate parcari pentru biciclete, panouri solare pentru iluminat public si evident, un spatiu pentru colectarea selectiva a deseurilor”, se mentioneaza intr-un anunt postat luni pe site-ul Primariei Sfantu Gheorghe.

Anul trecut, la concurs au participat 20 de localitati din tara, iar premiul cel mare, constand intr-un spatiu de picnic in valoare de 15.000 de euro, a fost castigat de Tulcea. Municipiul Sfantu Gheorghe a fost premiat la trei categorii – „Trambitare”, „Luptator” si „Armament de calitate”, numarandu-se printre orasele care s-au implicat cel mai mult in comunicarea competitiei catre populatie, care au colectat separat cele mai multe deseuri de ambalaje pe cap de locuitor si au obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativa a punctelor de colectare separata. In cadrul competitiei, in municipiul Sfantu Gheorghe s-au colectat 258,425 de kg de deseuri de hartie-carton, sticla si plastic.

Competitia „Orasul Reciclarii”, initiata de Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei „Punctul Verde” in Romania, are ca scop implicarea cetatenilor in colectarea selectiva si cresterea cantitatilor de deseuri colectate. Castigatorul editiei din acest an va fi anuntat in luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.