Programul Casa Verde, care isi propune folosirea surselor alternative de energie, va fi reluat in doua saptamani, dupa a fost blocat in luna ianuarie.
nemirschi
Biomasa este una din sursele ce ar putea fi utilizate pentru inlocuirea sistemelor clasice de incalzire. Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a anuntat ca o modificare importanta adusa programului este legata de conditiile puse firmelor care vor sa monteze panouri solare, pompe geotermale sau alte instalatii. Acestea se vor putea prezenta la licitatii fara contrangeri.

Programul Casa Verde a fost stopat in luna ianuarie, la scurt timp dupa anuntarea firmelor acreditate sa monteze panouri solare. Nicolae Nemirschi a declarat ca programul a fost oprit deosrece nu i se parea normal ca, din peste o mie de firme care s-au inscris pe site-ul Ministerului Mediului, doar 360 sa primeasca acreditarea pentru a efectua acest tip de lucrari, precizeaza Agerpres.

In acest an, Ministerul Mediului va aloca aproximativ 125 de milioane de euro pentru Programul Casa Verde, cu care se vor monta sisteme de panouri solare, sisteme eoliene si de energie alternativa ecologica si mai ieftina.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here