Nicusor Dan: vom cere intreruperea activitatii Chevron la Pungesti pentru incalcarea acordului de mediu

Nicusor Dan: vom cere intreruperea activitatii Chevron la Pungesti pentru incalcarea acordului de mediu
Nicusor Dan: vom cere intreruperea activitatii Chevron la Pungesti pentru incalcarea acordului de mediu

Nicusor Dan, presedintele Asocietiei Salvati Bucurestiul, ne-a declarat ca Chevron, compania americana care a obtinut dreptul sa faca explorari pentru gazele de sist la Pungesti, nu a respectat acordul de mediu.

“ Prin acordul de mediu Chevron s-a obligat sa aduca apa dintr-o localitate apropiata, printr-o firma. In urma investigatiilor proprii am constatat ca ei au forat in teren pentru a aduce apa. Avem deschisa calea unei actiuni legale. Vom face o cerere de suspendare pe trei directii:
1. Legea nu prevede explorarea gazelor de sist;

2. Acordul de mediu a fost incalcat;

3. Autorizatia de constructie a fost luata ilegal”, a declarat Nicusor Dan.

El a facut aceste precizari intr-o dezbatere live la Romaniacurata.ro, la care au mai participat Erwin Albu, candidat independent pentru alegerile europarlamentare si Willy Schuster, taran din Mosna, judetul Sibiu, sustinator al lui Erwin Albu si specialist in agricultura bio.

Nicusor Dan a mai spus ca nu este impotriva exploatarii resurselor naturale, dar ca acesta exploatare trebuie facuta cu tehnologii prietenoase cu mediul, care nu dauneaza acestuia.

Referindu-se la recomandarile Raportului SAR pe 2014, care cuprind mentiuni privind gazele de sist, Nicusor Dan a precizat ca “Franta a interzis in 2012 explorarea si exploatarea gazelor de sist si a facut recomandari pentru viitor foarte asemanatoare celor cuprinse in raportul SAR”.

Totodata, a mai spus Nicusor Dan, sunt necesare reglementari clare ale Comisiei Europene pe acesta tema a gazelor de sist.

Urmariti in continuare discutia pe aceastpa tema din studioul Romaniacurata.ro:

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente