Guvernul da unde verde proiectului hidrocentralei Turnu-Magurele – Nicopole

Romanian HydroPower Energy Summit 2014 - evenimentul industriei hidroenergetice din Romania
Guvernul da unde verde proiectului hidrocentralei Turnu-Magurele – Nicopole

Guvernul a aprobat, joi, constituirea unei companii de proiect mixte romano-bulgare pentru dezvoltarea unei hidrocentrale pe Dunare la Turnu Magurele – Nicopole, arata un memorandum citat de Mediafax.

Astfel, conform unei estimari preliminare, puterea instalata a viitoarei hidrocentrale va fi de circa 400 MW, ceea ce va contribui la cresterea sigurantei energetice a Romaniei si la scaderea dependentei de importuri.

In plus, hidrocentrala ar putea constitui o noua cale de comunicatie terestra si feroviara intre Romania si Bulgaria, se mai arata in documentul citat.

Un alt obiectiv urmarit prin realizarea hidrocentralei Turnu Magurele – Nicopole va fi regularizarea cursului Dunarii, cu efecte pozitive pentru protectia inundatiilor, prin indiguiri si desecari sau lucrari de suprainaltare a porturilor.

Prin realizarea acestui proiect, Guvernul mizeaza pe o revitalizare economica din regiunea Turnu-Magurele, prin crearea de noi locuri de munca si modernizarea infrastructurii.

Totodata, potrivit memorandumului, compania de proiect romano-bulgara va trebui sa atraga surse de finantare pentru realizarea studiului de fezabilitate integrat, care sa analizeze toate aspectele legate de capacitatea de productie de energie, transportul fluvial si rutier, protectia mediului, impactul asupra agriculturii si beneficiile privind dezvoltarea regionala.

Compania de proiect va face demersuri la Uniunea Europeana pentru a include constructia hidrocentralei Turnu-Magurele – Nicopole pe lista Proiectelor Europene de Interes Comun in cadrul Strategiei Dunarii.

Compania mixta romano-bulgara va trebui, de asemenea, sa realizeze o strategie pentru atragerea investitorilor care sa asigure finantarea proiectului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente