Nini Sapunaru: Suntem pregatiti sa cultivam soia modificata genetic

Nini Sapunaru: Suntem pregatiti sa cultivam soia modificata genetic
Nini Sapunaru: Suntem pregatiti sa cultivam soia modificata genetic

Cultivarea organismelor modificate genetic a fost unul dintre subiectele abordate de presedintele Comisiei pentru Agricultura, Nini Sapunaru, la intalnirea cu comisarul european Phil Hogan, a informat printr-un comunicat Camera Deputatilor.

“Orice consumam, cu exceptia produselor pe a caror eticheta exista o specificatie exacta in acest sens, contine soia modificata genetic, inclusiv in preparatele din carne. Este in procesul de productie. In Romania, noi cultivam peste 300.000 de hectare de soia, iar acum aceasta cultura este inexistenta in fermele autohtone, in schimb importam anual circa 500.000 de tone de srot de soia modificata genetic cu care hranim pasarile si porcii din fermele romanesti. Aceasta planta am putea, si suntem pregatiti sa ne-o cultivam singuri”, a spus Nini Sapunaru.

Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, a spus, in urma cu doua saptamani, acelasi lucru. “Avem voie sa consumam OMG, dar nu avem voie sa cultivam.”

Consiliul Europei a dat pe 2 martie dreptul tarilor membre UE sa aleaga daca interzic sau aproba cultivarea organismelor cultivate genetic. Aceeasi solutie de compromis a fost adoptata, in februarie, si de Parlamentul European, care a lasat povara cultivarii pe spinarea tarilor membre. In prezent, din patru organisme modificate genetic autorizate se mai cultiva doar soiul de porumb MON810, produs de Monsanto.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente