Noaptea Europeana a Liliecilor

0
481

In fiecare an, in lunile august-septembrie, in tarile europene se sarbatoreste „Noaptea Europeana a Liliecilor”, eveniment important pentru a atrage atentia publicului larg asupra periclitarii populatiilor de lilieci.
noaptea liliecilor
Au loc expozitii de fotografie cu acces gratuit, cuprinzand instantanee din viata liliecilor, precum si ipostaze din „intalnirile” lor cu oamenii. In completarea imaginilor prezentate, publicul vizitator va beneficia de informatii variate despre modul de viata si comportamentul liliecilor, despre importanta lor ca unice mamifere activ zburatoare. Sunt oferite materiale informationale publicului larg iar la apusul soarelui se fac aplicatii cu detectoarele de lilieci. Acest eveniment este organizat la nivel national, fiind adresat publicului de orice varsta.

Scopul acestui eveniment este eveniment este de a aduce oamenii mai aproape de aceste animale si de a-i familiariza cu viata liliecilor. Unul din obiectivele urmarite este inlaturarea superstitiilor si temerilor legate de aceste mamifere, mituri ce nu-si gasesc echivalentul in realitate.

In Sibiu acest eveniment o sa aiba loc duminica 31 august, intre orele 14:00 – 24:00, in Parcul Subarini, „la cupola”.

Sursa: APLR-Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.