Noi situri in Reteaua Comunitara Natura 2.000

0
306
Pagin? web pentru Natura 2000
Noi situri in Reteaua Comunitara Natura 2.000

Patru noi situri de importanta comunitara din Caras-Severin propuse pentru includerea in Reteaua Europeana Natura 2.000.

Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, in calitate de institutie cu atributii in implementarea politicilor si a legislatiei in domeniul protectiei mediului, a propus includere in Reteaua Europeana Natura 2.000 a patru noi situri de importanta comunitara din judetul Caras-Severin. Este vorba despre Cheile Teregovei, Raul Caras, Raul Timis Prisaca-Rusca si Raul Nera Moceris-Bozovici.

Avand in vedere obligatiile ce revin tarii noastre ca stat membru al Uniunii Europene in ceea ce priveste constituirea si consolidarea retelei Natura 2.000, respectiv completarea retelei cu noi situri, Ministerul Mediului si Padurilor a initiat inca din anul 2009 „Proiectul de cercetare in vederea indeplinirii obligatiilor ce revin tarii noastre in ceea ce priveste aplicarea reglementarilor comunitare privind reteaua ecologica Natura 2.000” aflat in prezent in ultima faza de executie.

Obiectivele proiectului amintit vizeaza desemnarea de arii de protectie speciala avifaunistica (SPA-uri), precum si desemnarea de noi situri de importanta comunitara (SCI-uri), ca urmare a negocierilor avute cu Comisia Europeana in cadrul seminariilor biogeografice.

„Desemnarea de noi situri este obligatorie, atat pentru evitarea condamnarii Romaniei de catre Curtea Europeana de Justitie, in cazul SPA-urilor, cat si pentru evitarea unei noi proceduri de infringement in cazul SCI-urilor”, a declarat, Adrian Voicau, consilier in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Caras-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.