Noi specii de animale in Noua Guinee

0
437

Un grup international de cercetatori a descoperit in padurile indoneziene mai multe specii noi de animale, printre care se numara si cel mai mic cangur din lume, broasca cu nas de Pinocchio si o soparla geko cu ochi galbeni.noi specii de animale

Conform Reuters, cercetatorii au descoperit aceste specii in muntii Foja, de pe insula Noua Guinee, in 2008, dar au dat publicitatii detalii si fotografii abia acum, inainte de Ziua Internationala a Diversitatii Biologice, de pe 22 mai.

Se crede ca majoritatea speciilor descoperite sunt noi, printre ele existand si mamifere, o reptila, un amfibian si 12 insecte.

„In timp ce animale si plante au inceput sa dispara de pe fata pamantului la cea mai mare rata din ultimele milioane de ani, descoperirea acestor forme incredibile de viata este o veste buna. Locuri ca acesta reprezinta un viitor pentru noi toti si ne arata ca nu este prea tarziu sa oprim disparitia diverselor specii”, a declarat Bruce Beehler, de la Conservation International, care a participat la expeditie.

Cercetatorii au aratat ca broasca descoperita isi foloseste nasul ce seamana cu cel al lui Pinocchio pentru a arata cand este activa si cand nu – atunci cand masculii cheama femelele, nasul este orientat in sus, iar in momentele de repaus nasul este orientat in jos.

Specialistii au mai descoperit si un sobolan cu blana, foarte bland, o soparla geko cu degete intoarse si ochi galbeni, o noua specie de porumbei imperiali si un micut cangur, despre care se crede ca este cel mai mic specimen intalnit vreodata.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.