Norvegia: Noul ministru al Mediului cere o implicare din partea firmelor pentru reducerea emisiilor

Norvegia trebuie sa joace un rol important in lupta cu incalzirea globala tocmai pentru ca este lider in productia de petrol si gaz, a declarat noul ministru al Energiei, Aaslaug Haga, citat de Reuters.

In primul discurs public de la preluarea Ministerului, Haga a spus ca firmele pot face mai mult pentru reducerea emisiilor de CO2. “Sectorul privat trebuie sa fie constient de responsabilitatile sale. Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare provocare a vremii”, a declarat aceasta. Ministrul a mai subliniat ca doreste sa prioritizeze investitiile in energia regenerabila din Norvegia.

Haga a vorbit in cadrul prezentarii unui studiu care arata ca firmele nordice nu iau atitudine corespunzatoare in lupta cu incalzirea globala, desi sunt mai constiente de problemele existente decat companiile altor tari. Studiul CDP (Carbon Disclosure Project) a aratat ca marile corporatii norvegiene nu au reusit sa transforme constientizarea problemelor in actiune. “Corporatiile trebuie sa faca pasi vitali spre gasirea cailor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera”, a fost concluzia studiului, care s-a bazat pe un chestionar la care au raspuns 16 mari companii norvegiene.

Industria norvegiana de petrol si gaze este una dintre cele mai prolifice din lume si este deja subiectul unor standarde stricte de protectie a mediului, incluzand impunerea taxelor pentru dioxidul de carbon eliminat si interzicerea arderii in procesul de productie. Tara ocupa locul al cincilea in lume la exportul de petrol si locul intai in Europa de Vest la exportul de gaz. “Norvegia are o mare responsabilitate in cooperarea internationala pentru probleme climatice pentru ca avem o importanta industrie de productie a petrolului si o tara bogata, tocmai datorita petrolului”, a incheiat ministrul.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente