Noul Cod silvic va aduce pedepse mai dure

Noul Cod silvic va aduce pedepse mai dure
Noul Cod silvic va aduce pedepse mai dure

Noul Cod silvic va fi elaborat intr-o luna si va stabili pedepse mai dure pentru cei care fura lemnul din paduri, a declarat ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia Varga.

„Principalele puncte din noul Cod silvic se refera la inasprirea pedepselor privind taierea ilegala a lemnului si masuri de gestionare mai buna a padurilor din Romania. (…) Nu ne permitem sa distrugem padurile, trebuie sa le lasam copiilor nostri si sa le administram eficient”, a afirmat ministrul Lucia Varga.

Ministrul a mentionat ca a fost constituit deja un grup de lucru pentru noul proiect legislativ, membrii acestuia urmand sa se intalneasca, in urmatoarele zile, la Bucuresti. Grupul de lucru este format din reprezentanti ai Romsilva, ai inspectoratelor silvice si ai reprezentantilor ocoalelor private.

„Acest grup de lucru, care cunoaste realitatea in teren, va veni impreuna cu reprezentantii ministerului cu o prima forma a Codului Silvic, urmand ca apoi sa avem dezbateri cu asociatiile de proprietari, cu organizatiile neguvernamentale, cu patronatele, astfel incat sa cream un act normativ care sa asigure gestionarea durabila a padurilor din Romania”, a adaugat Lucia Varga.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente