Noul premier japonez va dispune construirea de noi reactoare nucleare

Noul premier japonez va dispune construirea de noi reactoare nucleare

In ciuda opozitiei a unei mari parti a populatiei japoneze fata de energia nucleara, declansata in urma dezastrului de la Fukushima, premierul nipon Shinzo Abe a anuntat ca intentioneaza sa dispuna construirea de noi reactoare.

“Noile reactoare vor fi diferite de cele construite in urma cu 40 de ani, de cele de la Fukushima Daiichi, care au declansat criza”, a spus seful Guvernului, potrivit unui interviu pe care l-a facut pentru postul privat de televiziune TBS.

Acesta a insistat ca populatia va intelege cat sunt de diferite aceste reactoare despre care vorbeste si ca va obtine astfel aprobarea natiunii intregi.

Considerat mai favorabil energiei nucleare decat Guvernul de centru-dreapta in exercitiu, Shinzo Abe, un conservator, a anuntat pana in prezent ca ar accepta o repornire a reactoarelor considerate sigure de catre Autoritatea de reglementare.

Din cele 50 de reactoare din Japonia, 48 sunt oprite din cauza unor noi masuri de securitate cerute in urma accidentului de la Fukushima, cea mai grava catastrofa inregistrata in sectorul nuclear dupa cea de la Cernobil, in 1986.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,349FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente