Nu numai resursele de petrol ale Terrei sunt pe terminate, ci si cele de apa

Nu numai resursele de petrol ale Terrei sunt pe terminate, ci si cele de apa

Nu numai resursele de petrol ale Terrei sunt pe terminate, ci si cele de apa. Lumea s-ar putea confrunta cu o criza de apa fara precedent.

Ingrijorator este faptul ca doua state din centrul Asiei, Tadjikistan si Kirghistan, sunt in pericol de conflict din cauza teritoriului si a resurselor de apa, informeaza Pravda. O atare situatie se poate extinde la nivel mondial, data fiind lipsa de apa cu care se confrunta tot mai multe tari.

In sud-vestul Kirghistanului, oamenii se cearta pe consumul de apa. In multe sate din acea regiune nici macar nu exista apa. Pe teritoriul tarii sunt eclave ale Tadjikistanului, oficialii acestui stat dorind chiar sa mute granita.

O consecinta directa a unui conflict in acea zona a planetei ar fi o amenintare pentru exploatarile de petrol si gaze naturale.

Probleme cu apa exista acum si in alte parti de pe glob. Exemple bune ar fi bazinul Amazonului si Africa. In multe locuri de pe planeta, agricultura se bazeaza pe irigatii. Asa se intampla si in centrul Asiei, iar scaderea rezervelor de apa are efectul unui bulgare de zapada care se rostogoleste si mareste criza si mai mult.

Un conflict in aceasta zona a planetei pare iminent, iar lipsa apei ar putea fi cea mai mare problema cu care oamenii se confrunta aici. O alta mare problema este rata crescuta a natalitatii. Acesta este si motivul pentru care multe state din centrul Asiei au luat masuri pentru a limita numarul de copii pe familie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente