Numarul agricultorilor bio se dubleaza si ajunge la 20.000 la finalul acestui an

Numarul agricultorilor bio se dubleaza si ajunge la 20.000 la finalul acestui an

In Romania numarul producatorilor bio se dubleaza de la un an la altul, in 2012 estimarile Asociatiei Bio Romania aratand ca se va ajunge la 20.000, in conditiile in care anul trecut erau inregistrati 10.000 de agricultori eco.

“Numarul producatorilor agricoli certificati in sistem ecologic era in 2010 de 3.300, pentru ca anul trecut sa ajunga la 10.000. Pana la finalul acestui an, estimam ca se va ajunge la 20.000 de fermieri certificati ecologic”, a spus Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania.

El are si o explicatie pentru aceasta crestere substantiala a agricultorilor inregistrati in sistem ecologic. “Foarte multi fermieri care practica agricultura de subzistenta trec la agricultura ecologica. Daca se vor acorda subventii si pentru perioada de conversie, se va inregistra o explozie a numarului de fermieri bio”, a spus Cioceanu.

In acest moment se acorda subventii de 160 euro pentru fiecare hectar de teren certificate ecologic. “Noi am propus ca in viitoarea Politica Agricola Comuna pentru perioada de conversie sa se acorde o suma dubla. Astfel, propunerea noastra este ca in cei trei ani de conversie sa se acorde cate 400 euro pentru fiecare hectar cultivat bio”, a aratat seful Bio Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *