Aproape 200 de bucuresteni de toate varstele au participat, duminica, in parcul Herastrau, la campania “Evacuat din propriul oras” si au dat bani pentru sensibilizarea autoritatilor in favoarea pastrarii spatiilor verzi si interzicerii constructiilor pe acestea.
spatii verzi
“Vom depune o galetusa cu banii care s-au strans, precum si desenele facute de copiii care au venit la aceasta campanie la primaria Capitalei. Poate cei de acolo vor intelege ca nu mai vrem sa fie taiati copacii si sa fie distruse spatiile verzi”, a declarat, pentru NewsIn, presedintele EcoAssist, Liana Buzea, unul dintre principalii organizatori ai acestei manifestari de protest.

Duminica, intre orele 12:00 si 14:00 a avut loc o demonstratie simultana in orasele Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Targu Mures, in scopul sensibilizarii autoritatilor locale privind adoptarea si aplicarea unei legislatii adecvate pentru protejarea spatiilor verzi, pentru amenajarea teritoriului si pentru respectarea principiilor urbanismului.

La manifestare au participat reprezentanti ai mai multor organizatii de protectie a mediului, europarlamentari, avocati, precum si alte persoane care lupta pentru dreptul la o viata cat mai putin poluata.

“In ultimele luni s-a discutat intens in Comisia pentru Administratie Publica a Camerei Deputatilor atat despre OUG nr. 114/2008 (privind protectia spatiilor verzi), cat si despre OG nr. 27/2008 (privind derogarile in urbanism). Desi au existat mai multe dezbateri publice pe aceasta tema, autoritatile locale invoca argumente interpretabile, iar in destul de multe cazuri se doreste respingerea celor doua ordonante”, a mai spus reprezentantul EcoAssist.

De altfel, organizatia va depune, saptamana viitoare, la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic o mapa cu peste 2.600 de semnaturi, un sondaj si mai multe pozitii oficiale in favoarea adoptarii si aplicarii cat mai rapide a ordonantei privind protectia spatiilor verzi.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here