O aplicatie de pe mobil iti poate spune cand plantele din gradina au nevoie de ingrijire

O aplicatie de pe mobil iti poate spune cand plantele din gradina au nevoie de ingrijire

O aplicatie de pe mobil iti poate spune cand plantele din gradina au nevoie de ingrijire, relateaza Reuters. Totul se datoreaza unei inventii care conecteaza un senzor cu o aplicatie smartphone si alerteaza utilizatorul cand plantele au nevoie de apa, soare sau fertilizator.

„Sunt putine informatii pe care le ai la dispozitie atunci cand cumperi o planta. Nu toate se supun regulii generale de a fi udate o data la cateva zile. De fapt, problema este ca majoritatea oamenilor folosesc prea multa apa, principala cauza a distrugerii lor”, a spus Phillipp Bolliger, inventatorul sistemului si CEO al companiei Koubachi AG din Zurich, Elvetia.

Senzorul Koubachi Wifi, ce seamana cu o piatra, colecteaza informatii despre hidratarea solului, intensitatea luminii si temperatura ambientala, iar apoi o trimite semnalul catre smartphone.

Pretul senzorului este de 100 de euro, insa nu este necesar cate unul la fiecare planta. Senzorul poate culege detale unei plante timp de cateva saptamani iar apoi alertele vor fi setate automat. Astfel, acelasi dispozitiv poate fi folosit pentru o planta noua.

Acesta poate fi cumparat doar online de pe site-ul companiei, insa aplicatia este gratuita si disponibila la nivel mondial, deocamdata doar in limba engleza si germana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *