O arie protejata din Bistrita-Nasaud este administrata de un inginer acuzat de defrisari ilegale

0
475

Peste 44.000 de hectare de arie protejata, au ajuns in custodia unui ocol silvic administrat de un inginer cu dosar penal, culmea, pentru taieri neautorizate de copaci. Vorbim despre unul dintre cele mai mari situri din Bistrita-Nasaud, Situl Cusma, care contine 3 specii protejate de animale.arie protejata

Siturile se atribuie in custodie, timp de 5 ani sau in administrare, conform ordinului 533 din 2008. Situl Cusma, care se intinde pe o suprafata de 44.000 de hectare a ajuns in custodia Ocolului Silvic Bistrita-Bargaului.

Culmea ironiei, insa, in urma cu 5 ani inspectorii silvici au constatat ca in zona administrata de actualul sef al acestui Ocol s-au facut taieri neautorizate. La raspundere a fost tras si seful Ocolului Silvic Bistrita Bargaului, Dan Tacal, care s-a ales cu dosar penal. Dosar penal sau nu, Situl Cusma va ramane in custodia Ocolului Silvic Bistrita-Bargaului, deoarece a fost singurul aplicant, sustin autoritatile.

In Bistrita-Nasaud exista 6 situri, dintre care 4 au fost date in custodie. Situl Cusma adaposteste specii protejate precum rasul, pisica salbatica si ursul brun.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.