O bere pe zi duce la dublarea fertilitatii masculine (studiu)

0
584
O bere pe zi duce la dublarea fertilit??ii masculine (studiu)
O bere pe zi duce la dublarea fertilității masculine (studiu)
O bere pe zi duce la dublarea fertilitatii masculine (studiu)
O bere pe zi duce la dublarea fertilitatii masculine (studiu)

O bere pe zi duce la dublarea fertilitatii masculine, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Massachusetts General Hospital din Boston. In schimb, consumul excesiv de cafea poate scadea drastic sansele unui cuplu de a avea copii, relateaza luni 7sur7.be.

Studiul s-a desfasurat pe 105 barbati ale caror partenere au recurs la fecundarea in vitro si care aveau varsta medie de 37 de ani.

Nu se stie daca alcoolul si cafeina au acelasi efect asupra sarcinilor naturale, ‘dar, daca vreti sa imbunatatiti rata de succes a fertilizarilor in vitro, sa reusiti sa aveti un copil de la prima incercare si sa scutiti emotii si bani, stiti ce aveti de facut’, spun cercetatorii.

Un alt studiu arata ca vegetarienii au o concentratie slaba de spermatozoizi fata de cei care nu sunt vegetarieni. ‘Regimul afecteaza semnificativ calitatea spermei’, spune dr Eliza Orzylowka de la Universitatea Loma Linda din California. Ea avertizeaza totodata asupra consumului excesiv de soia.

Cele doua studii au fost prezentate la conferinta anuala de medicina a reproducerii, care are loc la Honolulu intre 18 si 22 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.