O centrala nucleara americana se inchide din cauza gazelor de sist

O centrala nucleara americana se inchide din cauza gazelor de sist
O centrala nucleara americana se inchide din cauza gazelor de sist

Compania americana de furnizare a energiei electrice Entergy a anuntat marti inchiderea uneia dintre centralele sale nucleare situate in Maine (nord-est), invocand motive economice, printre care in principal scaderea pretului la gazele naturale rezultate din exploatarea gazelor de sist.

Centrala Vermont Yankee din Vernon, aflata in functiune din 1972 si care nu are decat un singur reactor, isi va inceta activitatile la sfarsitul ciclului actual de carburant nuclear si va fi inchisa la sfarsitul lui 2014, precizeaza grupul intr-un comunicat citat de 7sur7.be.

In afara concurentei gazelor naturale, a caror piata a fost bulversata de gazele de sist, din care SUA detin rezerve serioase, presedintele director general al Entergy, Leo Denault, a mai invocat si costurile ridicate ale intretinerii centralei, precum si anomaliile pe piata en gros a energiei, care mentin artificial preturi scazute.

Din 2002 pana acum, compania a investit peste 400 de milioane de dolari pentru intretinerea centralei, se arata in comunicatul care denunta si impactul financiar al acumularii de reglementari care sunt paguboase pentru o centrala mica, in special in acest context economic.

Patronul Entergy spune ca firma va continua sa parieze pe energia nucleara, ca parte importanta a activitatilor sale de producere a energiei electrice. Entergy detine noua centrale nucleare in SUA, inclusiv Vermont Yankee, din Vernon. Inchiderea acesteia va insemna concedierea a 600 de persoane.

Inchiderea centralelor nucleare care furnizeaza 20% din electricitatea din SUA este un lucru rar. In iunie, grupul Edison International a anuntat inchiderea a doua reactoare ale centralei sale San Onofre, din California, dupa 40 de ani de productie, ca urmare a unei scurgeri radioactive si a altor probleme, reaminteste 7sur7.be.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente