O companie din Buzau recicleaza anual 50.000 de tone de aparate electronice

Un aer mai curat si profit acceptabil pe timp de criza. Totul din reciclarea aparatelor electronice si electrocasnice. In primele 7 luni de functionare, o firma din Buzau, cel mai mare reciclator de aparate electronice si electrocasnice din Romania, a scos din deseuri aproximativ 5 mii de kilograme de freon.Firma Buzau

Acest agent frigorific ar fi generat in atmosfera o cantitate de 30 de mii de tone de dioxid de carbon, nociv stratului de ozon. Poluarea la o asemenea scara mai poate fi produsa de gazele de esapament emanate de o masina care parcurge 150 de milioane de kilometri.

Platforma firmei este amplasata la aproximativ 2 kilometri de Buzau si are 40 de angajati. Fabrica are o capacitate de procesare de peste 50.000 de tone de deseuri, de echipamente electrice si electronice pe an, de trei ori mai mult decat cantitatea colectata in Romania in 2008.

Compania din Buzau detine unica instalatie din Romania, capabila, in numai o ora, sa recicleze peste 50 de frigidere si aparate de aer conditionat.

Compania buzoiana recicleaza in prezent de la frigidere, televizoare si calculatoare, pana la cuptoare cu microunde sau imprimante.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente