O firma austriaca vrea sa produca energie verde pentru timisoreni

0
344
O firmă austriacă vrea să producă energie verde pentru timişoreni
O firma austriaca vrea sa produca energie verde pentru timisoreni

Reprezentantii unei companii austriece specializate in producerea de energie electrica si termica pe baza de biomasa au invitat Primaria Timisoara sa intre in parteneriat in proiectul pe care-l vor demara in oras.

„O discutie similara a avut loc la finele anului trecut cu reprezentantii unei firme germane, care doresc sa faca o centrala similara, care sa produca energie electrica si termica prin arderea de paie. In discutia cu germanii si cu austriecii am aratat interesul Primariei Timisoara pentru astfel de investitii in Timisoara si am decis ca discutiile sa continue in perioada urmatoare, in vederea materializarii ideilor”, a declarat miercuri primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-sef, prin realizarea acestor investitii, o parte din agentul termic ar fi asigurat la un pret mult mai mic decat in cazul producerii pe baza de gaz si de carbune, dar s-ar obtine si venituri prin valorificarea energiei electrice cu certificate verzi, care ar putea fi folosite, si ele, pentru subventionarea pretului la gigacalorie, iar facturile sa scada.

„Prin realizarea acestei investitii (austriece, n.r.), alaturi de cea a germanilor, care foloseste drept combustibil paiele si proiectul IRE (primarie-Colterm-RETIM), care va face acelasi lucru folosind deseurile compostate, ar lucra toate in colaborare cu Colterm si ar asigura impreuna, intr-un sistem complex, energia termica si agentul termic pentru timisoreni”, a subliniat Robu.

Pretul va fi direct proportional cu numarul de module ce vor fi construite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.