O firma din grupul Bomax vrea sa investeasca 4 mil.euro in extinderea unei fabrici de panouri solare

Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia
O firma din grupul Bomax vrea sa investeasca 4 mil.euro in extinderea unei fabrici de panouri solare
O firma din grupul Bomax vrea sa investeasca 4 mil.euro in extinderea unei fabrici de panouri solare

Firma Altius Fotovoltaic, parte a grupului Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, intentioneaza sa investeasca 3-4 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii de panouri fotovoltaice situata in Zona Libera Giurgiu.

„Avem o fabrica in Zona Libera Giurgiu, in care am investit 8 milioane de euro, din care jumatate ajutor de stat. Am inceput productia panourilor fotovoltaice in 2012. Avem o capacitate de productie de 33 MW pe an, adica peste 110.000 de panouri, si vrem sa o extindem la 50 MW. Finantarea este rezolvata”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul executiv al Altius Fotovoltaic, Ion Murgescu.

El a adaugat ca, pentru productia panourilor fotovoltaice, Altius importa materiale din Taiwan si Uniunea Europeana, iar din Romania cumpara doar ramele, de la Alprom Slatina, firma controlata de producatorul de aluminiu Alro Slatina.

Murgescu a metionat ca fabrica are comenzi pentru intreaga capacitate de productie pana la finele anului.

Potrivit reprezentantului firmei, cererea de panouri fotovoltaice va creste semnificativ peste cativa ani pentru ca 90% din parcurile solare instalate in Romania sunt importate diun Asia si sunt de o calitate slaba.

„In Romania, 90% din panourile fotovoltaice au fost cumparate din Asia si doar dupa criteriul pretului. Noi tinem marja de profit jos, pentru a putea face fata competitiei. Avem cele mai mici preturi din Europa. Sunt convins ca peste cativa ani vom lucra numai pentru a inlocui panourile stricate”, a precizat Murgescu.

Pe langa productia panourilor fotovoltaice, grupul Bomax are in plan si constructia propriilor parcuri solare pentru productia electricitatii, precum si a un unui parc eolian.

„Ne facem propriul nostru parc fotovoltaic, de 5,5 MW, la Giurgeni, judetul Ialomita. Mai facem unul de 2 MW, la Casimcea, judetul Tulcea, intr-un parc eolian de 10 MW pe care il construim acolo”, a mai spus Murgescu.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW.

Grupul Bomax este si proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumparat de la compania franceza Interex, care a iesit de pe piata romaneasca anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *