O firma din Japonia ar putea primi in curand un contract pentru a construi in Marea Britanie o noua generatie de centrale nucleare

Chinezii vin sa contruiasca centrale nucleare in Europa

Un consortiu format dintr-o companie de stat din China si o firma din Japonia ar putea primi in curand un contract pentru a construi in Marea Britanie o noua generatie de centrale nucleare, dupa ce nemtii au renuntat la proiect, scrie Daily Mail.

Chinezii de la Guangdong Nuclear Power au participat la licitatia pentru acest contract alaturi de Toshiba (Japonia) si Rosatom, o companie de stat din Rusia, care are legaturi cu dezastrul de la Cernobil, din 1986.

Toshiba este cel mai mare producator de reactoare nucleare din lume, care a creat inclusiv reactoarele de la Fukushima.

Politicienii britanici sunt dispusi sa deschida piata energiei nucleare chinezilor, pentru ca reactoarele Marii Britanii sunt periculos de invechite. Exista, insa, si cateva voci in randul legiuitorilor de la Londra, care sustin ca publicul nu va accepta ca atomocentralele tarii sa fie construite si intretinute de China.

Aproximativ 16% din electricitatea englezilor vine din centrale nucleare. Regatul Unit risca sa se confrunte cu o criza de energie dupa 2020, din cauza deciziei firmelor germane sa se retraga de pe piata britanica.

Companiile din Germania urmau sa construiasca reactoare nucleare in doua localitati din Gloucestershire, insa au decis sa se retraga, mai scriu jurnalistii britanici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *