KazMunayGaz vrea o societate mixta cu autoritatile romane

KazMunayGaz vrea o societate mixta cu autoritatile romane

KazMunayGaz a propus autoritatilor romane din energie sa infiinteze o societate mixta pentru realizarea de operatiuni de service la sondele petroliere din Kazahstan, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, s-a intalnit cu o delegatie din Kazahstan condusa de presedintele companiei KazMunayGaz, Lyazzat Kiinov. Delegatia kazaha a fost insotita de seful misiunii diplomatice a Republicii Kazahstan in Romania, Talgat Kaliyev. Discutiile dintre cele doua parti au vizat si problema recuperarii creantelor bugetare ale statului fata de SC Rompetrol Rafinare SA Constanta.

Potrivit Ministerului Economiei, a fost convenita dinamizarea negocierilor, precum si crearea unui grup de lucru interministerial format din reprezentanti ai MECMA si ai Ministerului Finantelor Publice, precum si accelerarea dialogului cu noul management al grupului Rompetrol, desemnat recent de conducerea KazMunayGaz, care sa evalueze aceasta chestiune.

De asemenea, compania kazaha si-a exprimat intentia de extindere a retelei de benzinarii sub brand Rompetrol in Romania, in paralel cu dezvoltarea de activitati de foraj si extractie de petrol.

Autoritatile romane vor participa, la Astana, in trimestrul patru al anului 2012, la lucrarile celei de a X-a Sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale romano-kazahstaneze de colaborare comercial-economica si tehnico-stiintifica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente