O firma italiana vrea sa construiasca parcuri fotovoltaice de 310 mil. euro in Romania

0
480
ANRE a acreditat patru proiecte fotovoltaice şi o centrală pe biogaz pentru a primi certificate verzi
O firma italiana vrea sa construiasca parcuri fotovoltaice de 310 mil. euro in Romania
O firma italiana vrea sa construiasca parcuri fotovoltaice de 310 mil. euro in Romania

Firma italiana Energiaprima, care a investit, alaturi de parteneri, 105 milioane de euro in constructia unui parc fotovoltaic de 57 MW in judetul Satu Mare, vrea sa se implice in realizarea altor proiecte solare de inca 200 MW, investitie de peste 300 milioane de euro.

“Am investit 105 milioane de euro in total, in finantare si equity, in proiectul Solaris. in toate cele trei parcuri fotovoltaice de 90 MW construite in Romania s-au investit aproximativ 170 de milioane de euro. Vom continua investitiile, in prezent intentionam sa construim inca 200 de MW in patru sau cinci proiecte din Romania”, a declarat directorul de dezvoltare al Energiaprima, Antonello Amoroso.

Avand in vedere ca pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice costurile se ridica la 1,55 milioane euro, constructia celor 200 MW ar presupune o investitie de 310 milioane de euro.

Parcul fotovoltaic Solaris din localitatea Livada, judetul Satu Mare, a fost realizat de firmele Bester Generacion, Energiaprima si Stargreen Consulting.Unitatea se intinde pe 135 de hectare de teren si produce 67.000 MWh pe an, conform Mediafax.

Productia de energie regenerabila a ajuns la un nivel-record la finele anului trecut, cand capacitatea totala a proiectelor existente in sistem a depasit 3.757 de MW, cu 60% mai mult decat la sfarsitul anului 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.