O friptura este o friptura, nu un compus

Parlamentul European a refuzat astazi sa aprobe utilizarea, pe post de aditiv alimentar, a unui „lipici” destinat omogenizarii si conservarii produselor din carne.produsele de carne

Cu 370 de voturi „impotriva” si 262 de voturi „pentru”, la limita, PE reunit in sedinta plenara la Strasbourg a respins propunerea de introducere a trombinei – o enzima despre care se spune ca determina formarea cheagurilor de sange, a trombozei – in procesul de prelucrare a produselor din carne.

Desi trombina este permisa deja in unele tari, pe post de aditiv alimentar, reprezentantii Comisiei Europene sunt de parere ca legislatia pe baza careia aceasta a fost autorizata nu este clara si ca nu de fiecare data pe eticheta este specificata prezenta acestui aditiv.

Comisarul pentru Sanatate din Parlamentul European John Dalli a incercat sa justifice propunerea, chiar inainte de acordarea votului, prin aceea ca a printre altele trombina ar fi permis introducerea pe piata de produse de carne „mai ieftine”, din bucati dintr-o calitate mai slaba, ceea ce, in definitiv, ar fi fost „in avantajul consumatorilor mai putin instariti”. Insa, membrii PE nu au tinut cont de argumentele colegului lor si au respuns propunerea. „O friptura este o friptura, iar o sunca este o sunca”, a combatut social-democratul german Jo Leinen.

In cadrul unei intalniri cu presa, francezul Jose Bove, aprecieaza ca reclama care se face acestui produs este o incercare de a induce in eroare consumatorul.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *