Insula El Hierro, ce apartine Spaniei, spera ca anul viitor sa devina complet independenta energetic, dupa zece ani de planificari, a anuntat bbc.co.uk.
El Hierro
Infrastructura insulei a fost gandita in asa fel sa transforme insula, cu o populatie de 10.000 locuitori, astfel incat sa-si poata asigura tot necesarul de energie. Astfel, insula nu va mai fi conectata energetic cu alte insule sau de continent.

El Hierro va folosi o mai multe sisteme de energie regenerabila, in special energie solara si eoliana. Astfel, aproape 80% din necesarul de energie al insulei va fi furnizat de o ferma eoliana si o hidrocentrala, iar restul de energia solara.

De asemenea, autoritatile locale intentioneaza sa foloseasca automobilele pe hidrogen si sa interzica total utilizarea petrolului pe insula.

Initiatorul acestui proiect, Gonzalo Piernavieja (director de cercetare si dezvoltare la Canarias Technology Institute), spune ca “insula poate fi un pionier al revolutiei energetice, un model ce poate fi urmat si de alte insule”.

Intre motivele care au stat la baza acestui proiect sunt estimarile potrivit carora, pana in 2025, cererea de petrol la nivel global va creste de la 80 la aproape 120 milioane barili, consumul global de energie va creste cu 32%, iar emisiile de dioxid de carbon vor creste de la 27 miliarde la 37 miliarde tone, la fel si preturile.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here