O noua instalatie de cogenerare, la Brasov

0
396

Instalatia care produce energie electrica si termica a fost montata la CAF Metrom. Punerea in functiune a instalatiei de cogenerare ar putea fi si o solutie pentru alimentarea cu apa calda a unor apartamente din municipiu.
centrala de cogenerare
Primaria Brasov a inaugurat la inceputul saptamanii o instalatie de cogenerare (produce simultan energie electrica si energie termica). Instalatia are o capacitate de productie de 1 megawat/ora si a fost montata la CAF Metrom, potrivit NewsIn.

Grupul de productie in cogenerare apartine societatii Eco-Heat Brasov. Primarul George Scripcaru a declarat ca inaugurarea instalatiei face parte dintr-un proiect mai mare ce are drept scop reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Brasov. Proiectul va inlocui centrala de energie termica care functioneaza acum.

Motorul termic, proiect-pilot

Investitia in instalatia de cogenerare se ridica la 800.000 de euro si apartine companiei austriece Warmebetriebe, principalul actionar al proiectului „Eco-Heat”, alaturi de Primaria Brasov. George Scripcaru a adaugat ca municipalitatea se afla in discutii cu partenerii austrieci pentru ca la CAF Metrom sa fie montata inca o instalatie de productie in cogenerare.

Instalarea motorului termic inaugurat zilele acestea este un proiect-pilot. Proiectul final presupune montarea mai multor motoare termice de cogenerare, alimentate cu gaz, cu o capacitate de 20 de megawati/ora, si constructia unor cazane pentru producerea agentului termic cu capacitatea de 70 de megawati/ora.

Proiectul ar urma sa asigure preluarea sarcinii de alimentare cu agent termic din timpul iernii. Sistemul instalat la CAF Metrom va fi completat ulterior cu o centrala pe biomasa, care va functiona tot in cogenerare, cu o productie de 13 megawati/ora de energie electrica si 40 de megawati/ora de energie termica.

Punerea in functiune a instalatiei de cogenerare de la CAF Metrom ar putea fi si o solutie pentru alimentarea cu apa calda a unei parti din apartamentele din Brasov care acum nu beneficiaza de apa calda.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.