O suta de angajari la Ciuperceni. Incepe constructia unui parc fotovoltaic!

O suta de angajari la Ciuperceni. Incepe constructia unui parc fotovoltaic!
O suta de angajari la Ciuperceni. Incepe constructia unui parc fotovoltaic!

Un nou parc fotovoltaic, cu o putere de 30 MW/h va livra energie in Sistemul Energetic National (SEN). La Ciuperceni, vor incepe luna aceasta lucrarile la o centrala fotovoltaica care se va intinde pe o suprafata de peste 90 de hectare. Valoarea investitiei este de circa 100.000 de euro.

Investitia pentru infiintarea centralei fotovoltaica la Ciuperceni este a unor oameni de afaceri spanioli. Circa 100 de localnici vor avea un loc de munca datorita acestei investitii. Panourile solare urmeaza sa fie amplasate de-a lungul Drumului Judetean ce leaga Ciuperceni de Godinesti. O firma de consultanta din Craiova a intermediat semnarea contractelor dintre spanioli si cetatenii care si-au pus terenurile la dispozitie pentru amplasarea de panouri solare. „Cetatenii au semnat contractele cu firma spaniola pentru concesionarea terenului. Spaniolii si-au luat toate avizele necesare atat de la noi cat si pentru racordarea la sistemul national. Conform unei adrese inaintata primariei de firma spaniola, vor incepe luna aceasta constructia centralei fotovoltaice care va avea o putere de 30 MW”, a declarat Dumitru Taloi, primarul din Ciuperceni.

Anual, cele 130 de persoane care au cedat terenul in favoarea societatii spaniole vor primi 200 euro pe hectar. Oamenii au pus si o conditie la semnarea contractului de concesiune: ca investitorul sa angajeze oameni din localitate. „Toate taxele pe venit si din salariile angajatilor de la aceasta societate vor mari bugetul local. Pe de alta parte, cetatenii care au cedat terenurile, prima conditie pe care au pus-o a fost aceea ca mana de lucru la centrala fotovoltaica sa fie de pe plan local. Vorbim de 80, chiar 100 de persoane, care au un loc de munca asigurat timp de 25 de ani”, a mai spus primarul din Ciuperceni, Dumitru Taloi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente