Ocolul Silvic Dolhasca va replanta 100 de hectare de padure afectate de gandacii de scoarta

Ocolul Silvic Dolhasca va replanta 100 de hectare de padure afectate de gandacii de scoarta
Ocolul Silvic Dolhasca va replanta 100 de hectare de padure afectate de gandacii de scoarta

Toamna tarzie ii gaseste pe silvicultorii Ocolului Silvic Dolhasca in plina activitate. De mai bine de doua saptamani acestia lucreaza la impadurirea unei suprafete de 25 de hectare, cazuta prada unui daunator care a facut ravagii in zona. Aproape 100 de hectare au fost culcate la pamant, dupa ce mii de arbori s-au uscat ca urmare a atacurilor unor familii de gandaci de scoarta.

Pentru ca nu aveau cum sa faca fata volumului mare de munca, silvicultorii i-au chemat in ajutor pe satenii localitatilor invecinate cu orasul Dolhasca.

Echipa care numara 80 de oameni va incheia procesul de replantare la sfarsitul acestei saptamani, desfasurat pe patru ”fronturi” odata.

Silvicultorii si satenii planteaza puieti de foioase, esente tari si valoroase. ”Reasezam in aria normala de raspandire, stejarul falnic al codrilor de deal precum si frasinul, paltinul si ciresul, specii la fel de valoroase.”, a declarat Gheorghita Negura, seful Ocolului Silvic Dolhasca, pentru Cronica de Falticeni.

Valoarea puietilor plantati se ridica 100.000 de lei, iar in primavara va demara o noua campanie. Aceasta va fi mult mai ampla si va urmari reimpadurirea unor suprafete de peste 70 de hectare.

Negura mai spune ca astfel de activitati se desfasoara toamna intr-un timp relativ scurt, de la momentul cand cade frunza si pana da inghetul.

”Este o provocare pentru noi ca de fiecare data cand plantam sau cand intervenim cu lucrari de ingrijire a padurii sa ne gandim ca avem misiunea sa lasam urmasilor paduri la fel de bune ca acele de care ne bucuram noi astazi. Si nu numai atat, ca sa putem invinge ne-am pregatit si pentru anii urmatori, am triplat suprafetele de pepiniere, sunt pline cu puieti de stejar, paltin, fag, cires, iar in altele puietii stau sa rasara in primavara.”, a afirmat seful Ocolului Silvic Dolhasca.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente