Olguta Vasilescu: Proiectul Rosia Montana este ultimul megatun al actualei guvernari

0
348
Olguţa Vasilescu: Proiectul Roşia Montană este ultimul megatun al actualei guvernări
Olguta Vasilescu: Proiectul Rosia Montana este ultimul megatun al actualei guvernari

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, la Craiova ca proiectul Rosia Montana este “ultimul megatun” al actualei guvernari care nu este interesata decit sa instraineze cuprul si aurul Romaniei “unor baieti care cresc” fara ca Romania sa cistige ceva.

“Acesti oameni nu sunt interesati decit de cedarea a tot ceea ce era bun si profitabil in Romania. Iata ca pe ultima suta de metri vor sa instraineze cuprul si aurul Romaniei. Nu vom cistiga absolut nimic din instrainarea aurului Romaniei, asa cum a fost negociat. Noi, statul roman nu ne vom alege cu nimic. Vom da pe gratis aurul Romaniei unor baieti care cresc”, a spus Vasilescu.

Senatorul PSD a mai afirmat ca la bursa, de fiecare data actiunile companiei Gold Corporations cresc extraordinar de mult “numai pe ceea ce se discuta”. “Fiind cotata la bursa, sunt foarte multi care cred ca se va face exploatarea. Ei au facut deja profit, fara ca macar sa inceapa sa exploateze. In conditiile in care vor exploata citeva mii de tone de aur, va dati seama ca se vor imbogati, iar noi romanii ne vom alege cu 500 de locuri de munca. Asta ne spune Traian Basescu ca este motivul: vom avea locuri de munca. Am pierdut un milion de locuri de munca in ultimii patru ani”, a mai spus senatorul PSD.

Aceasta a catalogat proiectul Rosia Montana drept un megatun al actualei guvernari. “Este un megatun. Ultimul tun al actualei guvernari. Au incercat sa dea tunul cu legea sanatatii, privatizarea spitalelor, asigurari de sanatate asa cum se intimpla in sistemul american, ceea ce pentru noi ar fi o catastrofa. A fost oprita acea lege din cauza protestelor de strada. Iata ca acum vin cu vinzarea resurselor naturale ale Romaniei. Va aduc aminte un lucru, si anume ca Traian Basescu este artizanul semnarii acelui protocol cu Banca Mondiala in anul 2000, luna mai, cind era negociator-sef din partea Romaniei, pentru privatizarea a tot ceea ce insemna resursele naturale ale Romaniei, inclusiv Petromul. A fost acuzat Adrian Nastase, pe drept sau pe nedrept, dar mai mult pe nedrept, pentru privatizarea Petromului, dar vreau sa va spun ca privatizarea s-a facut exact in conditiile in care au fost negociate in mai 2000 de presedintele Basescu. In acel document era vorba nu numai de instrainarea Petrom, Sidex, dar si de apele minerale ale Romaniei si despre sare si despre aceste rezerve de cupru, aur”, a mai declarat Lia Olguta Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.