OMV Petrom a provocat cele mai multe incidente de poluare a mediului

Pretul petrolului si economia lumii
OMV Petrom a provocat cele mai multe incidente de poluare a mediului
OMV Petrom a provocat cele mai multe incidente de poluare a mediului

Pentru anul 2014, Garda de Mediu Arges si-a stabilit un numar de 1.498 de controale pe care sa le realizeze la agentii economici din judet al caror obiect de activitate are la baza legislatia in domeniul protectiei mediului. Drept urmare, in semestrul I, institutia a efectuat deja 807 actiuni de control care s-au finalizat cu sase avertismente si 42 de amenzi in valoare totala de 766.300 lei. Cea mai mare sanctiune a fost aplicata societatii OMV Petrom SA care a fost amendata cu suma totala de 175.000 lei in trei randuri, pentru poluarea apei si solului cu apa sarata si titei. Pe locul doi se afla SC Perfect Metal careia, Garda de Mediu i-a aplicat amenzi in valoare de 150.000 lei pentru nerespectarea masurilor impuse in urma unor alte verificari, dar si pentru nerespectarea conditiilor legale cu privirea la protectia mediului.

Locul trei este ocupat de SC Landmark Management SRL care a primit 140.000 lei amenda pentru ca nu a luat masurile care se impuneau in vederea evitarii poluarii apelor subterane dar si pentru lipsa autorizatiei de mediu. Tot in urma inspectiilor realizate in semestrul I, Garda de Mediu Arges a trimis notificari care vizau propuneri de suspendare a autorizatiei de mediu la SC Perfect Metal, care se ocupa de colectarea si incinerarea deseurilor periculoase, precum si la Service Auto-Dezmembrarea VSU al carei obiect de activitate este colectarea si tratarea vehiculelor scose din uz. Tot pentru aceeasi perioada, Garda de Mediu Arges a intocmit si un raport cu privire la incidentele de mediu care au avut loc in primul semestru al anului 2014.

Este vorba despre poluarea cu titei, pe o distanta de 4 km, a paraului Cainelui de catre societatea Compet; o suprafata de 500 mp teren din Poiana Lacului afectata de titei in Punctul Samara, de catre OMV Petrom; doua poluari cu petrol si apa sarata in zona Cocu, produse tot de catre OMV Petrom, pe o suprafata de 20 mp sol si 600 ml curs de apa pe raul Cotmeana, dar si poluarea a 80 mp teren, proprietatea privata la Leordeni, tot de catre OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *