Opinia Germaniei fata de fracturarea hidraulica

Opinia Germaniei fata de fracturarea hidraulica
Opinia Germaniei fata de fracturarea hidraulica

Germania a respins plantatiile modificate genetic, energia nucleara si trenurile cu levitatie magnetica. Acum, tara care a inventat automobilele moderne si tehnologia cu raze x adauga fracturarea hidraulica pe lista inovatiilor care o nelinistesc, scrie Bloomberg.

Oamenii de afaceri au incurajat folosirea fracturarii hidraulice, o tehnologie care presupune injectarea de apa si substante chimice in sol, pentru extrage gaze de sist pentru a diminua dependenta energetica a Germaniei de Rusia. Aceasta furnizeaza o treime din importurile germane de gaze naturale.

Saptamana trecuta, guvernul cancelarului Angela Merkel a inceput pregatirea unei legi care sa limiteze utilizarea fracturarii hidraulice doar in cazuri rare, spre deosebire de Statele Unite, unde se foloseste des aceasta metoda de extractie.

Proiectul de lege va permite folosirea fracturarii doar daca nu sunt folosite substante chimice toxice si cand exista certitudine ca nu vor fi poluate apele subterane.

Aceste restrictii reprezinta un obstacol pentru directorii executivi ai marilor companii, care spun ca parlamentarii se supun prea usor temerilor populatiei ca noile tehnologii vor afecta mediul inconjurator.

Ei considera ca aversiunea fata de risc limiteaza competitivitatea unei natiuni care a descoperit fisiunea nucleara folosita pentru detonarea bombelor atomice si care este condusa din 2005 de un fizician prin pregatire profesionala, cancelarul Merkel.

„Daca ne facem un obicei din a refuza riscul, vom duce aceasta societate in mormant”, a spus Karl Ludwig Kley, CEO al Merck KgaA, cea mai veche companie de produse chimice si farmaceutice la nivel mondial.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente