Opozitia din Consiliul Local Cluj-Napoca contesta parcul fotovoltaic

0
539
S-a semnat contractul pentru construcția ceui mai mare parc fotovoltaic din România
Opozitia din Consiliul Local Cluj-Napoca contesta parcul fotovoltaic

Consilierul PSD Claudia Anastase a anuntat ca grupul social-democratilor nu va vota astazi proiectul de Hotarare de consiliu local, care prevede convertirea „ipoteticelor” apartamente din Cartierul Tineretului, datorate municipalitatii, in energie electrica ce urmeaza a fi generata de viitorul parc fotovoltaic.

Anastase contesta atat legalitatea schimbarii destinatiei terenului respectiv cesionat firmei Polus Real Estate, care, initial, in asociere cu primaria, ar fi trebuit sa construiasca un cartier de locuinte, cat si amplasa-mentul viitorului parc fotovoltaic. „Schimbarea destinatiei acelui teren, modificarea scopului contractului de concesiune sunt ilegale”, a afirmat Anastase. Ea mai are un motiv pentru care a anuntat ca nu va vota astazi proiectul de HCL mentionat. „Nu am absolut nimic impotriva unui asemenea proiect, avem nevoie de energie verde, dar nu ar fi mai bine sa amplasam parcul fotovoltaic intr-o zona accidentata, pe un deal, nu in intravilan, unde s-ar putea construi locuinte?”, a spus Anastase.

„Consiliul local a votat decizia reconversiei cartierului in parc fotovoltaic anul trecut si, la momentul respectiv, nu a existat nici o contestare, nu s-a cerut nici revocarea hotararii, nici nu a fost atacata in contencios administrativ. A veni, dupa cinci luni, sa spui ca e ilegal e politicianism ieftin”, a reactionat viceprimarul Radu Moisin. El afirma ca parcul fotovoltaic nu poate fi amplasat pe alt teren. „Si acolo e o zona mai dificila din punct de vedere al reliefului, iar, pe de alta parte, primaria nu detine o alta suprafata de asemenea dimensiuni”, a explicat Moisin. Insarcinat cu verificarea legalitatii actelor administrative, prefectul Florin Stamatian spune ca modificarea destinatiei acelui teren este perfect legala. „Din cate imi amintesc, acea hotarare nu a ridicat nici o problema de legalitate. Era acelasi investitor, acelasi teren, aceeasi concesiune, se schimba doar obiectul investitiei si nici acela in totalitate, asadar nu era absolut nimic ilegal. Nici nu ne-a sesizat cineva in acest sens”, a precizat Stamatian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.