Organizatia Mondiala a Sanatatii: aproape 80.000 de noi cazuri de cancer in Romania, inregistrate in 2012

Organizatia Mondiala a Sanatatii: aproape 80.000 de noi cazuri de cancer in Romania, inregistrate in 2012
Organizatia Mondiala a Sanatatii: aproape 80.000 de noi cazuri de cancer in Romania, inregistrate in 2012

Un studiu al Agentiei Internationale pentru Cercetarea Cancerului al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania s-au inregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer in 2012, se arata intr-un comunicat de presa al MediHelp International. Potrivit sursei citate, aceasta statistica claseaza tara noastra pe locul al zecelea in randul tarilor europene in ceea ce priveste bolnavii de cancer.

Datele furnizate de programul de cercetari EUCAN pe site-ul dedicat, arata ca au existat 78.760 de noi cazuri de romani care sufera de diferite tipuri de cancer, marcand o crestere fata de anul 2011, cand s-au inregistrat 51.450. Cele mai des intalnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plamani si colon, arata comunicatul citat. “Cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor si lipsa medicamentelor vitale necesare tratarii pacientilor de cancer. In aceste conditii, bolnavii nu au alta varianta decat sa se trateze in strainatate si sa plateasca sume substantiale pentru ingrijire specializata. O alternativa pentru romani este o asigurare privata de sanatate”, sustine Zahal Levy, presedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurari private de sanatate.

Dezvoltarea programului EUCAN a fost realizata de catre Cancéropôle Lyon, Auvergne, Rhone-Alpes (CLARA), autoritatile locale ale departamentului din Rhone si zona Lyon, Comisia Europeana (DG Sanco si DG Research) si Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului.

Scopul EUCAN este sa faca cunoscute informatiile specifice diferitelor tari cu privire la problemele legate de cancer, cu ajutorul datelor adunate din inregistrarile despre cancer existente si din informatiile obtinute din cadrul bazei de date OMS privind mortalitatea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente