Padurar de la Ocolul Silvic Carbunesti, acuzat ca a defrisat masiv padurea Jupanesti

Padurar de la Ocolul Silvic Carbunesti, acuzat ca a defrisat masiv padurea Jupanesti
Padurar de la Ocolul Silvic Carbunesti, acuzat ca a defrisat masiv padurea Jupanesti

Constantin Iordache, angajat al Ocolului Silvic Carbunesti, este aratat cu degetul de cetateni din Jupanesti pe motiv ca i s-ar datora defrisarea ilegala a unei portiuni insemnate din padurea comunei. Portiunea afectata este proprietate privata, spun reclamantii care subliniaza ca ar fi apelat la organele de ancheta pentru a stopa furtul de lemne din padurea lor. Desi isi argumenteaza spusele cu fotografii de la locul faptei, reclamantii nu sunt sutinuti in demersul lor de oficialii silvici sau administrativi care spun ca nu stiu de vreo sesizare la adresa tanarului padurar de loc din Jupanesti.

Dezastrul din padurea Jupanesti este relevat prin fotografiile trimise la Gorjeanul de cei care se declara afectati de activitatea ilegala a padurarului Costelus Iordache. ,,In judetul Gorj a luat amploare defrisarea masiva a padurilor. In imagini va prezentam o mica parte a actiunilor padurarului Iordache Costelus, angajat al Ocolului Silvic Targu-Carbunesti. In imagini se pot vedea arbori taiati abuziv intr-o padure privata, lucru care este ilegal, pe care apoi ii valorifica in interese personale. Am anuntat mai multe organe abilitate, dar se pare ca pentru acestea nu reprezinta niciun interes. Pozele sunt facute in Comuna Jupanesti, judetul Gorj. Speram ca dumneavoastra sa luati masuri si sa aratati oamenilor ce se intampla in padurile noastre”, se reclama, in scris, la Gorjeanul, cei care sesizeaza protejandu-si identitatea.

014Am incercat sa aflam daca cele sesizate se confirma luand legatura cu Ocolul Silvic Carbunesti loc unde presteaza padurarul Iordache. De aici, in lipsa sefului de ocol Puiu Vasile, am fost informati doar ca Iordache presteaza la Jupanesti si ca salariatul nu a avut probleme cu legea. Ni s-a comunicat ca acesta nu are reclamatii la adresa sa si ca la Ocol nu s-au facut plangeri ca cea ajunsa la Gorjeanul. Sefii lui Iordache nu stiau astfel ce invinuiri i se aduc sublaternului lor si daca acestea sunt sau nu adevarate. Cu siguranta insa se va ancheta cazul de catre Ocolul Silvic Carbunesti care este obligat sa se autosesizeze. Sefii lui Iordache nu ne-au putut ajuta sa luam legatura chiar cu cel reclamat.

Primarul Gusita nu a fost sesizat

018In lipsa unei discutii directe cu Puiu Vasile, aflat in teren, si cu Ovidiu Carstoc, seful Ocolului Silvic Gorj, care nu a putut fi contactat telefonic, am luat legatura cu primarul comunei Jupanesti, Petre Gusita, care ar fi trebuit sa stie de dezastrul din padurea comunei. Edilul nu stia in schimb nimic, nimeni nu sesizase defrisarile trasmise presei si nici nu auzise de vreo reclamatie la adresa padurarului Iordache. Primarul stia doar ca 10-20 de hectare de padure din zona au fost vandute de un localnic stabilit in capitala catre o firma din Valcea care exploateaza locul in legalitate. ,,Nu stiu nimic de vreo sesizare la adresa padurarului Iordache. Nu stiu nici ca vreo persoana sa ne fi sesizat ca i s-a defrisat padurea”, spune, franc, edilul local care ne promite, in schimb, ca verifica daca sesizarea se confirma si la fata locului, punctul in care padurea din Jupanesti ar fi fost ,,barbierit” de padurar nefiindu-ne indicat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente