Padurea Transilvania 2.0! Tasuleasa Social, inca 10 hectare de padure noua intr-o singura zi

Padurea Transilvania 2.0! Tasuleasa Social, inca 10 hectare de padure noua intr-o singura zi
Padurea Transilvania 2.0! Tasuleasa Social, inca 10 hectare de padure noua intr-o singura zi

A inceput sezonul plantarilor, iar Tasuleasa Social e ”On Tour”. In 21 martie, Padurea Transilvania de la Budesti Fanate, creata acum un an si care a avut o rata de prindere de 87%, va fi extinsa cu zece hectare. Voluntarii asociatiei vor realiza astfel, intr-o singura zi, Padurea Transilvania 2.0.

In aceasta primavara, Tasuleasa Social va fi ”On Tour”. A doua zona din turneul de plantari este Budesti Fanate, in 21 martie, Padurea Transilvania urmand sa fie extinsa. ”In data de 21 martie a.c., la Budesti Fanate, impreuna cu Banca Transilvania vom extinde Padurea Transilvania. Asadar, inca 10 hectare de padure noua intr-o singura zi! Asteptam multi, multi voluntari din Cluj, din Bistrita si Mures, dar nu numai. Tasuleasa asigura transportul din aceste orase pana la Budesti Fanate si inapoi, sandwichul, apa, uneltele de lucru, puietii si voia buna. Intoarcerea se va face in jurul orelor 16.00 – 17.00, in functie de finalizarea plantarii. Echipamentul obligatoriu de participare este: incaltaminte adecvata unei plantari (cizme cauciuc sau bocanci), haina de ploaie si haina calduroasa. Plecarea din Bistrita se va face la ora 08.30, din fata Palatului de Justitie”, a precizat Tasuleasa Social.

Inscrieri se pot face online.

Asociatia condusa de Alin Uhlmann Useriu a mentionat ca rezultatele oficiale dupa impadurirea de anul trecut de la Budesti Fanate sunt foarte bune: ”Auzim urmatoarele lucruri cand incercam sa gasim o suprafata pentru impadurit cu voluntari: „este numai pentru imagine”, „oricum nu se va prinde nimic”, „spalati bani!” sau chiar si „lucru de mantuiala”! Tasuleasa Social, impreuna cu Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Cluj, a analizat anul trecut impaduririle care s-au facut cu voluntari. Raportul ne dovedeste ca Padurea Transilvania 1.0 a avut o rata de prindere de 87%! Adica mai mult decat foarte bine! Padurea Transilvania 2.0 ne asteapta!”.

In 22 martie 2014, voluntarii Asociatiei Tasuleasa Social au realizat cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania, intr-o singura zi: peste 40.000 de puieti de salcam si frasin pe 10 hectare de teren degradat din comuna Budesti. Tasuleasa a ajuns atunci la al 100-lea hectar impadurit din istoria asociatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *